Czy absolutnie wszystkie kobiety na świecie mają problem z tzw. skórką pomarańczową?? Z kim bym nie rozmawiała, każda ma tę "przypadłość'' :/ Jak sobie z tym radzicie, macie jakieś niekonwencjonalne sposoby? Ja używam jakichś kremów, co to cuda mają zdziałać, ale efektów wielkich nie widać...Ehh, a może po prostu za bardzo się tym przejmujemy, może taka nasza uroda i nie powinnyśmy z tym walczyć...?
Strona 1 z 1
Sposoby na cellulit
Napisano 03 październik 2011 - 21:17
Hmm.. Ze mną chyba nie rozmawiałaś
Bo ja na cellulit nie narzekam
Heh.. A wiesz dlaczego
Bo staram się nie patrzeć w lustro.. Czasem lepiej nie widzieć pewnych mankamentów, bo po co mam się tym dołować
A tak serio to uważam że masaże mogą ujędrnić skórę poprawić jej elastyczność, ale myślę że on zawsze będzie obecny... pod moją skórą a widoczny na ciele... :/
Więc podchodzę do tematu cellulitu z rezerwą i staram się o tym nie myśleć.. Bo jest wiele ważniejszych spraw w życiu.. Jak np. co zrobić jutro na obiad
hehe
A tak serio to uważam że masaże mogą ujędrnić skórę poprawić jej elastyczność, ale myślę że on zawsze będzie obecny... pod moją skórą a widoczny na ciele... :/
Więc podchodzę do tematu cellulitu z rezerwą i staram się o tym nie myśleć.. Bo jest wiele ważniejszych spraw w życiu.. Jak np. co zrobić jutro na obiad
Napisano 04 październik 2011 - 08:46
Ehehehe dobre kekida, podoba mi się Twoje podejście
Ja oczywiście cellulit też posiadam i walczę z nim na swój sposób, a mianowicie naprzemienny prysznic zimny i gorący, co przyspiesza krążenie, potem masaż szorstką gąbką, na koniec nakładam serum na cellulit
Efekty jako takie
Napisano 04 październik 2011 - 19:26
a testowałyście może jakieś masażery i inne tego typu gadżety, których ostatnio jest powódź na różnych popularnych portalach aukcyjnych?
Zapraszam na Misiowego Bloga
Napisano 13 październik 2011 - 08:30
Ja używam bańki, takiej jak się stawia na zapalenie płuc tylko większej (mam wrażenie, że już to pisałam gdzieś tu, ale co tam:) ) Nooo więc, smaruje uda i pupę oliwką, ale tak dosyć obficie, żeby był dobry poślizg, nagrzewam bańkę i od razu przystawiam ją do skóry, żeby się zassała:) Jeżdżę bańką w górę i w dół do momentu, aż się 'odessie', no i znowu nagrzewam przykładam i masuje
Tylko trzeba uważać, żeby się nie poparzyć tą bańką, ale to wcale nie jest takie trudne, a efekty dużo lepsze niż po kremach
Ps. Załączam zdjęcie takiej bańki
Napisano 18 luty 2012 - 21:26
Jest parę sposobów żeby samemu wytoczyć walkę skórce pomarańczowej. Ja na początku testowałam chyba wszystkie możliwe żele i balsamy, wcierałam a efekt był taki sobie. Natomiast, myślę, że wszystko trzeba zacząć od głowy. Cellulit nie koniecznie czuje się dobrze w zdrowym ciele chodzi mi tutaj o zdrową dietę, która stanie się sposobem jedzenia na zawsze, o dużo ruchu w każdej dowolnej formie, która nam się podoba. A kosmetyki owszem, ale dla mnie najlepsze są te, które stosuję już od dłuższego czasu. Dr Beta to producent olejków eterycznych do aromaterapii i ponieważ uwielbiam zapalać kominek i czuć zapach w całym domu to szukałam info czy te olejki, bo mają wszelakie działanie, można by jakoś tez i na cellulit używać. Najpierw robiłam taki zabieg, że kilka kropel olejków geraniowego, paczulowego, grejpfrutowego i jałowcowego mieszałam z balsamem antycellulitowym, wcierałam w skórę, owijałam się szczelnie folia i kładłam się spać albo szłam na stepper, żeby był jeszcze lepszy efekt. Ale okazało się że dr Beta ma gotowe kosmetyki na Cellulit i teraz używam ich całej serii a ten swój zabieg robię tylko od czasu do czasu bo to czym się teraz smaruję zupełnie mnie zadowala
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1